Boili nasıl yapılır
Malzemeler
2 su bardağı un – 1,5 su bardağı mısır unu – 1 paket vanilya – 1 su bardağı süt – 1,5 yemek kaşığı zeytin yağı – 1 kaşık ayçiçek yağ – ı 2 adet yumurta – 1 çay bardağı irmik – 1 kaşık yoğurt – 1 su bardağı civciv yemi
Boili Tarifi
Tüm malzemeleri alabildiğince su ile iyice karıştırınız. Malzemeleri yumuşak olacak kadar yoğurunuz. Karışımı ufak ufak yuvarlayınız ve kaynar suyun içine atınız 2-3 dk. sonra çıkartınız. Çengele geçirip önceden delik açıp o şekilde kaynatabilirsiniz. Kaynar sudan çıkan boili`leri serin ve gölge bir yerde 3 gün beklemeye bırakın Boili ler kuruduktan sonra kullanıma hazır hale gelmiştir.
Boili tuzlu suda işe yaramaz. Tuzlu su balıkları renkli yem ve balık parçaları yemeyi tercih eder.
Yorumlar
Yorum Gönder