SAZAN BALIĞINDA BOİLİ YAPIMI

Boili nasıl yapılır

Malzemeler
2 su bardağı un –  1,5 su bardağı mısır unu –  1 paket vanilya –  1 su bardağı süt –  1,5 yemek kaşığı zeytin yağı –  1 kaşık ayçiçek yağ – ı 2 adet yumurta –  1 çay bardağı irmik –  1 kaşık yoğurt –  1 su bardağı civciv yemi

Boili Tarifi

Tüm malzemeleri alabildiğince su ile iyice karıştırınız. Malzemeleri yumuşak olacak kadar yoğurunuz. Karışımı ufak ufak yuvarlayınız ve kaynar suyun içine atınız 2-3 dk. sonra çıkartınız. Çengele geçirip önceden delik açıp o şekilde kaynatabilirsiniz. Kaynar sudan çıkan boili`leri serin ve gölge bir yerde 3 gün beklemeye bırakın Boili ler kuruduktan sonra kullanıma hazır hale gelmiştir.
Boili tuzlu suda işe yaramaz. Tuzlu su balıkları renkli yem ve balık parçaları yemeyi tercih eder.

Yorumlar